Beveiliging oud-president Trump moet uitleg geven na schietincident en FC Twente wacht loting Champions League

Gepubliceerd op 22/07/2024 10:00 in Binnenland

Het hoofd van de beveiliging van oud-president Trump moet vandaag verantwoording afleggen over hoe het kon gebeuren dat Trump werd beschoten tijdens een campagnebijeenkomst. FC Twente zal aan het begin van de middag te horen krijgen tegen welke tegenstander de club zal spelen in de derde voorronde van de Champions League.

Het weer voor vandaag: er zal veel ruimte zijn voor de zon, met hier en daar wat stapelwolken. Later op de dag zullen er meer wolkenvelden verschijnen, maar het blijft droog. De temperatuur zal stijgen naar 21 tot 24 graden bij een matige westenwind.

In het verkeer zijn er enkele werkzaamheden gaande, dus houd hier rekening mee als je de weg op gaat. Ook wordt er gewerkt aan het spoor, dus check voor vertrek waar er eventuele vertragingen kunnen zijn.

De Democratische leiders in de Verenigde Staten steunen in grote meerderheid Kamala Harris als opvolger van Joe Biden als Democratische presidentskandidaat. Harris heeft aangegeven vereerd te zijn en graag de strijd aan te gaan met Donald Trump, nadat Biden had besloten om niet meer mee te doen aan de verkiezingen in november.

Het is vandaag precies vijftig jaar geleden dat Turkije Cyprus binnenviel als reactie op een Griekse staatsgreep. Dit leidde tot een bloedige oorlog die het eiland tot op de dag van vandaag verdeeld houdt, met Turks-Cyprioten in het noorden en Grieks-Cyprioten in het zuiden. Hoewel er al jaren niet meer wordt gesproken over hereniging, werkt de bevolking steeds meer samen, bijvoorbeeld bij het zoeken naar vermisten.

Dat was het nieuws voor vandaag. Fijne dag!

Lees meer nieuws in binnenland