Olympische Spelen in Parijs van start met nog veel beschikbare tickets en hotelkamers

Gepubliceerd op 26/07/2024 10:00 in Binnenland

Vandaag worden in Parijs de Olympische Spelen officieel geopend, na edities in Tokio en Rio de Janeiro. Voor het eerst in twaalf jaar vinden de Zomerspelen weer plaats op Europese bodem. Ondanks de nabijheid van het mega-evenement, zijn de kaarten voor de vele wedstrijden nog lang niet uitverkocht.

In 2012 gingen zo'n 75.000 Nederlanders naar de sportwedstrijden in Londen. Voor deze Spelen heeft de organisatie al meer dan 200.000 kaarten verkocht aan Nederlanders, waarmee Nederland in de top 5 van landen staat die de meeste kaarten kochten.

Volgens het Internationaal Olympisch Comité zijn er op dit moment nog honderdduizenden tickets te verkrijgen. Veel van deze kaarten worden aangeboden via 'resale', waar mensen die maanden geleden een kaartje hebben gekocht nu proberen door te verkopen via officiële kanalen.

Zelfs voor populaire evenementen, zoals de finale van de 100 meter sprint bij de mannen, zijn nog kaarten beschikbaar. De prijzen variëren tussen de 295 euro en 1000 euro. Ook voor andere evenementen zijn er nog kaarten beschikbaar, waaronder voor hockey, roeien of handbal voor ongeveer 50 euro.

De hotels in Parijs zijn ook niet volgeboekt, mede doordat veel mensen de stad juist willen mijden vanwege de verwachte drukte. Hoteleigenaren hebben moeite om al hun kamers kwijt te raken en de bezettingsgraad van de hotels tijdens deze Spelen is minder dan 80 procent.

De luchtvaartindustrie ziet ook gevolgen, met minder vraag naar vluchten naar en vanuit Parijs. Air France-KLM verwacht 200 miljoen euro mis te lopen door de Spelen en Delta Air Lines schat het verlies op zo'n 100 miljoen euro.

Tijdens de Spelen zullen meer dan 15 miljoen mensen naar Parijs komen, maar automobilisten worden aangeraden alle wegen rond de stad te mijden. Veel wegen worden afgesloten voor normaal verkeer en zijn alleen toegankelijk voor voertuigen van het Olympisch Comité.

Het openbaar vervoer is de beste manier voor bezoekers om zich te verplaatsen, hoewel de prijzen tijdens de Spelen wel dubbel zo hoog zijn als normaal. Er wordt aangeraden om te lopen of te fietsen om drukte te vermijden en zo bij te dragen aan de duurzaamheid van de Spelen.

Lees meer nieuws in binnenland