Politie plaatst borden op Plein Den Haag voor getuigen dodelijke mishandeling

Gepubliceerd op 26/07/2024 21:00 in Binnenland

Op het Plein in Den Haag heeft de politie borden geplaatst met een oproep aan getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen over de dodelijke mishandeling van een 23-jarige Somalische man afgelopen weekend. Naast de borden worden er ook andere middelen ingezet om getuigen en beelden van het geweldsincident te vinden.

De mishandeling vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag 21 juli tussen het Spui, de Lange Poten en het Plein, een bekend uitgaansgebied in Den Haag. Het slachtoffer woonde in het asielzoekerscentrum in Heerhugowaard.

De politie heeft laten weten dat de man is belaagd door vier mannen. Eerder werd gesproken over acht verdachten, maar nu is duidelijk dat vier van hen geweld hebben gebruikt. De rol van de overige vier mannen wordt nog onderzocht en er is nog niemand aangehouden.

De politie beschrijft de vier verdachten als mannen tussen de 18 en 35 jaar oud met een licht getinte huidskleur.

Er waren veel mensen in de stad op de nacht van de mishandeling en de politie hoopt daarom in contact te komen met getuigen of mensen die beeldmateriaal hebben gemaakt of ontvangen.

De borden op het Plein blijven staan tot zondagochtend en mensen die beelden hebben kunnen deze via WhatsApp met de politie delen. Zaterdagavond en -nacht is de politie aanwezig op het Plein om mensen aan te spreken en flyers uit te delen.

Daarnaast ontvangen mensen van wie hun telefoon afgelopen weekend contact maakte met een zendmast in de buurt van het Plein een sms van de politie. Zij worden opgeroepen om zich te melden als zij iets hebben gezien van de ruzie of het geweldsincident.

De mishandelde man is vandaag begraven in Heerhugowaard, waar ook een herdenking plaatsvond in een moskee.

Lees meer nieuws in binnenland