Overlijden Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona op 86-jarige leeftijd

Gepubliceerd op 26/07/2024 23:00 in Binnenland

Jacques d'Ancona, journalist en juryvoorzitter van de Soundmixshow, is op 86-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Paterswolde. Zijn overlijden werd als eerste gemeld door het Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona jarenlang heeft geschreven.

D'Ancona werd in de jaren tachtig bekend door zijn eerlijke feedback als juryvoorzitter van de Soundmixshow, een zangwedstrijd gepresenteerd door Henny Huisman. Hij bleef actief en vertelde vorig jaar in een interview met Weekend dat hij nog steeds graag werkte en geen fan was van rustig achter de geraniums zitten.

Ondanks zijn leeftijd bleef D'Ancona nog steeds actief als journalist en was hij al 67 jaar lang recensent voor het Dagblad van het Noorden. Hij was ook betrokken bij de Make-A-Wish Foundation en was in het verleden voetbalscheidsrechter voor de KNVB.

D'Ancona had al geruime tijd gezondheidsproblemen, waaronder een niet te verhelpen hartkwaal, waar hij verder niets over naar buiten bracht. Hij was een man die zijn ziekte verborgen hield en altijd gefocust was op zijn werk, dat voor hem heilig was.

Henny Huisman, goede vriend en collega van D'Ancona, prees zijn kritische maar waardevolle bijdrage aan de Soundmixshow en beschreef hem als een uniek en attent persoon. Het overlijden van D'Ancona kwam voor velen als een schok en Huisman was dankbaar dat hij hem heeft mogen ontmoeten.

Met het verlies van Jacques d'Ancona verliest Nederland een bekende en gewaardeerde persoonlijkheid uit de mediawereld.

Lees meer nieuws in binnenland