Oudste zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland na jaar in Dubai

Gepubliceerd op 27/07/2024 02:00 in Binnenland

De 23-jarige Faissal Taghi, de oudste zoon van Ridouan Taghi, is uitgeleverd aan Nederland na een jaar vastgezeten te hebben in Dubai. Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat Faissal wordt gezien als een belangrijke figuur binnen de criminele organisatie van zijn vader.

Faissal wordt verdacht van betrokkenheid bij een criminele organisatie die zich bezighoudt met grootschalige drugshandel, witwassen en het voorbereiden van geweldsmisdrijven. Het OM vermoedt dat Faissal bepaalde taken van zijn vader heeft overgenomen en baseert zich daarbij op onderschept en gekraakt berichtenverkeer.

Het onderzoek naar Ridouan Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting in Vught heeft aan het licht gebracht dat Faissal betrokken was bij de besluitvorming over geldinvesteringen in bedrijven en nieuwbouwprojecten. Er wordt beweerd dat er 2,5 miljoen euro aan drugsgeld naar Faissal is gesmokkeld.

Ridouan Taghi zelf werd in december 2019 opgepakt in Dubai en kort daarna uitgeleverd aan Nederland, waar hij in februari is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Het is nu afwachten wat de gevolgen zullen zijn voor Faissal Taghi nu hij weer in Nederland is en terecht zal moeten staan voor zijn vermeende betrokkenheid bij de criminele activiteiten van zijn vader.

Lees meer nieuws in binnenland