Opening nieuwe zuidelijke ringweg Groningen trekt veel belangstelling

Gepubliceerd op 02/09/2024 06:00 in Binnenland

De nieuwe zuidelijke ringweg bij Groningen is officieel geopend voor het autoverkeer rond 20.00 uur. Na jaren van werkzaamheden is de ringweg nu eindelijk in gebruik genomen.

In verband met de laatste opruimwerkzaamheden was een rijbaan vanaf het Julianaplein richting Hoogezand nog afgesloten, wat resulteerde in verkeersopstoppingen op de toegangswegen richting Groningen. Zowel vanuit Haren als vanuit Hoogezand stond het verkeer stil, met vertragingen van meer dan een half uur tot gevolg. Pas ruim twee uur na de opening waren alle rijbanen vrij en was de drukte afgenomen.

De werkzaamheden aan de ringweg hebben de afgelopen jaren voor de nodige overlast gezorgd. Omwonenden kregen deze zomer als goedmakertje al een gratis concert aangeboden in de nieuwe tunnelbak aan de zuidelijke ringweg.

Duizenden mensen bezochten gisteren een open dag op de ringweg, waarbij velen te voet een kijkje kwamen nemen op de nieuwe snelweg. Dit leidde tot flinke drukte en files bij zowel de in- als uitgang van de ringweg, met wandelaars die de weg wilden bekijken of juist wilden verlaten.

Lees meer nieuws in binnenland