10-jarig meisje uit Vlaardingen waarschijnlijk de rest van haar leven afhankelijk van intensieve zorg

Gepubliceerd op 05/09/2024 10:00 in Binnenland

Een 10-jarig meisje uit Vlaardingen zal hoogstwaarschijnlijk de rest van haar leven afhankelijk zijn van intensieve zorg, zo heeft de officier van justitie vandaag bekendgemaakt in de rechtbank in Rotterdam. Het meisje, dat in mei in het ziekenhuis belandde, is bij bewustzijn maar kan niet zelfstandig zitten, lopen, staan, of communiceren.

De rechtszaak tegen de pleegouders van het meisje is vandaag begonnen in Rotterdam. Het meisje kwam in mei in het ziekenhuis terecht na zware mishandeling. Ze werd met botbreuken en hersenletsel opgenomen in het ziekenhuis na een incident in de nacht van 20 op 21 mei 2024.

Volgens justitie werd het meisje door haar pleegouders in een soort kooi gestopt, waarbij mogelijk stroomdraden waren bevestigd. Daarnaast zou ze zwaar mishandeld zijn, wat resulteerde in ernstig letsel. Het stel wordt er ook van beschuldigd het kind te hebben verwaarloosd door haar geen medische verzorging te bieden.

De pleegouders, Daisy W. en John van den B., waren vandaag niet aanwezig in de zittingszaal in Rotterdam voor de rechtszaak.

Lees meer nieuws in binnenland