Klimaatactivisten starten mars van Arnhem naar Den Haag en laatste dag Paralympische Spelen

Gepubliceerd op 08/09/2024 09:00 in Binnenland

Vanaf vandaag zullen klimaatactivisten uit protest een zevendaagse mars lopen van Arnhem naar Den Haag. Tegelijkertijd is het de laatste dag van de Paralympische Spelen.

Het weer voor vandaag: Er zullen buien over het land trekken. In het noorden zal de dag bewolkt beginnen, terwijl op andere plaatsen zon en stapelwolken elkaar zullen afwisselen. Vanmiddag zal het bijna overal droog zijn en wordt het zo'n 22 graden.

Ben je van plan de weg op te gaan? Kijk hier voor een overzicht van de werkzaamheden en hier om te zien waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat staat er vandaag op het programma? En wat heb je mogelijk gemist?

De Venezolaanse oppositieleider en voormalig presidentskandidaat Edmundo González is het land ontvlucht en is onderweg naar Spanje, zoals is aangekondigd door de Spaanse minister Albares van Buitenlandse Zaken.

Sinds afgelopen dinsdag liep er in Venezuela een arrestatiebevel tegen de 75-jarige González. Hij wordt beschuldigd van opruiing, samenzwering, het vervalsen van documenten en het zich toe-eigenen van bevoegdheden. De aanleiding hiervoor is de claim van González dat hij, en niet zittend president Maduro, de winnaar is van de presidentsverkiezingen eind juli.

In ander nieuws uit de nacht: Op diverse locaties langs de Nederlandse kust werden gisteren walvissen geteld in de eerste walvistelling ooit gehouden. Verslaggever Nicole le Fever ging mee de Oosterschelde op, op zoek naar bruinvissen. Echter, deze bleken moeilijk te vinden te zijn.

Een fijne zondag gewenst!

Lees meer nieuws in binnenland