Ballerina Michaela DePrince overleden op 29-jarige leeftijd

Gepubliceerd op 13/09/2024 23:00 in Binnenland

Balletdanseres Michaela DePrince is op 29-jarige leeftijd overleden. Haar team heeft dit bekendgemaakt op haar Instagrampagina, zonder de doodsoorzaak te vermelden. DePrince, geboren in Sierra Leone, danste jarenlang bij Het Nationale Ballet in Amsterdam.

In het bericht op Instagram wordt DePrince omschreven als een sterballerina die vele harten raakte, mensen inspireerde en een blijvende impact had op de balletwereld en daarbuiten.

DePrince verloor op jonge leeftijd haar ouders en werd geadopteerd door een Amerikaans echtpaar dat haar aanmoedigde om haar droom na te jagen om ballerina te worden. Ondanks tegenwerkingen vanwege haar lichaamstype en huidskleur, slaagde ze erin om een succesvolle carrière op te bouwen.

Op 17-jarige leeftijd vertrok DePrince naar Europa en sloot zich aan bij Het Nationale Ballet in Amsterdam. Daar groeide ze uit tot tweede solist en werd ze geprezen om haar sprongkracht en uitstraling.

De ballerina vervolgde haar carrière bij het Amerikaanse Boston Ballet en was te zien in videoclips van Beyoncé en Chef'Special. Ze speelde de hoofdrol in de bioscoopfilm Coppelia (2021) en Madonna kocht de filmrechten van haar autobiografie.

Het Nationale Ballet en het Boston Ballet reageren geschokt op het overlijden van DePrince en roemen haar als een getalenteerde en inspirerende danseres. Daarnaast wordt haar liefdadigheidswerk, met name haar betrokkenheid bij organisaties zoals War Child, benadrukt.

War Child heeft met verdriet gereageerd op het nieuws en herinnert zich DePrince als iemand die zich wilde inzetten voor kinderen in oorlog, geïnspireerd door haar eigen verleden en de kracht die ze vond in haar droom om ballerina te worden.

Lees meer nieuws in binnenland