Strafzaak tegen voormalig Jumbo-topman Frits van Eerd van start

Gepubliceerd op 15/09/2024 15:00 in Binnenland

Morgen begint de strafzaak tegen Frits van Eerd, voormalig topman van Jumbo, waarin hij wordt beschuldigd van corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van deze misdrijven, terwijl Van Eerd zelf alle beschuldigingen ontkent.

Decennialang leidde Van Eerd het succesvolle supermarktbedrijf Jumbo, met snelle groei en gewaagde overnames van concurrenten. Hij wist succesvol in te spelen op consumentenergernissen en maakte van Jumbo een bekende naam in Nederland.

Naast zijn zakenleven was Van Eerd ook actief als muzikant en had hij een grote passie voor motor- en autosport. Hij sponsorde jong talent en had contact met Theo E., een autohandelaar met criminele connecties. Dit leidde tot aangiftes en vermoedens van zwartwassen van geld via sponsordeals.

Ondanks zijn succes bij Jumbo is Van Eerd niet langer bestuursvoorzitter. Het is onduidelijk of hij zal terugkeren in de bedrijfstop, maar zijn advocaat benadrukt dat zijn hobby's nooit een belangenconflict hebben veroorzaakt.

De strafzaak tegen Frits van Eerd werpt een schaduw over zijn voormalige reputatie als Brabantse topondernemer en roept vragen op over de achtergrond van zijn zakelijke deals en sponsorrelaties.

Lees meer nieuws in binnenland