Marathon van Amsterdam van start en presidentsverkiezingen in Moldavië

Gepubliceerd op 20/10/2024 11:00 in Binnenland

Goedemorgen! De 48e editie van de marathon van Amsterdam gaat om 09.00 uur van start. En in Moldavië zijn vandaag presidentsverkiezingen.

Het weer voor vandaag: Overdag is er af en toe zon en blijft het op de meeste plekken droog. Later op de dag valt er van het zuidwesten uit wat lichte regen. Het wordt 16 tot 18 graden.

Wat kun je vandaag verwachten?

- De start van de marathon van Amsterdam om 09.00 uur.

- Presidentsverkiezingen in Moldavië.

Wat heb je gemist?

- Bij een Israëlische aanval in de stad Beit Lahiya in het noorden van de Gazastrook zijn zeker 73 mensen om het leven gekomen. Hamas meldt dit op basis van informatie van persbureaus. Volgens hulpverleners zijn een wooncomplex en meerdere huizen geraakt.

- Israël bevestigt luchtaanvallen in het gebied, maar betwist het genoemde aantal doden. Een Israëlische functionaris stelt na voorlopig onderzoek van het leger dat het daadwerkelijke dodental lager is. Onafhankelijke verificatie is momenteel niet mogelijk.

Ander nieuws uit de nacht:

- Baanwielrensters Lisa van Belle en Marit Raaijmakers werden vierde op de koppelkoers bij de WK baanwielrennen. Het Nederlandse duo stond voor een emotionele uitdaging, aangezien Lisa's broer Bas drie weken geleden overleed.

Fijne zondag!

Lees meer nieuws in binnenland