Kabinet wil femicide aanpakken met nieuw wetsvoorstel**

Gepubliceerd op 20/10/2024 16:00 in Binnenland

**

Het kabinet heeft aangekondigd dat ze een wetsvoorstel willen introduceren om psychisch geweld strafbaar te stellen. Staatssecretaris Ingrid Coenradie van Justitie (PVV) heeft dit plan opgesteld met als voornaamste doel het tegengaan van femicide, oftewel vrouwenmoord.

Om de haalbaarheid van dit plan te onderzoeken, zijn verschillende experts geraadpleegd. Een femicide-expert uit het Verenigd Koninkrijk en psycholoog Ilona Brekelmans van Sterk Huis hebben hun mening gegeven. Brekelmans is kritisch en vindt dat de plannen van Coenradie niet ver genoeg gaan in de aanpak van femicide.

**

Met de aankomende verkiezingen in Georgia wordt er gekeken naar de politieke voorkeur van de inwoners. Nadat Biden in 2020 nipt de verkiezingen won in deze staat, wordt er nu gespeculeerd of de inwoners opnieuw zullen kiezen voor de Democratische kandidaat of dat Trump de grootste steun zal krijgen.

Verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal heeft de stemming gepeild in deze zogenaamde swing state. Hij heeft specifiek gefocust op de economie, aangezien dit een van de belangrijkste verkiezingsthema's is in Amerika.

Lees meer nieuws in binnenland