Arrestatie van verdachte na explosie in Meppel

Gepubliceerd op 20/10/2024 17:00 in Binnenland

In de buurt van Heerenveen is de bewoner van het huis in Meppel dat vannacht werd beschadigd door een explosie, gearresteerd door de politie. De verdachte is een 41-jarige man wiens signalement werd doorgegeven via Burgernet. Hij is gewond geraakt en ontvangt momenteel medische behandeling.

De politie trof in de woning eerder spullen aan die kunnen worden gebruikt in een drugslab. Momenteel wordt er onderzocht of er daadwerkelijk drugs werden geproduceerd in het pand.

De explosie veroorzaakte aanzienlijke schade aan de volledige achtergevel van de woning en resulteerde tevens in een grote brand. Verschillende omliggende woningen liepen ook zware schade op. De bewoners van deze huizen kunnen voorlopig niet terugkeren, volgens de directeur van woningcorporatie Woonconcept.

Vier huishoudens zijn opgevangen door de woningcorporatie en zullen de komende dagen worden voorzien van onderdak. De exacte omvang van de schade aan de naastgelegen woningen wordt momenteel in kaart gebracht door de woningcorporatie.

Er zal op maandag een bewonersavond plaatsvinden waar de buren van het getroffen huis worden geïnformeerd en de gelegenheid krijgen om vragen te stellen en hun zorgen te uiten.

Lees meer nieuws in binnenland