Ferrari flink beschadigd na crash op rondweg van Oldenzaal

Gepubliceerd op 20/10/2024 20:00 in Binnenland

Op de N342 rondweg van Oldenzaal heeft vanmorgen een Ferrari een flinke crash gehad. De bestuurder van de sportauto, met 795 pk en een topsnelheid van 340 km per uur, raakte een lantaarnpaal en kwam uiteindelijk tegen de vangrail op de andere rijbaan tot stilstand. Gelukkig is de bestuurder volgens regionale omroep Oost ongedeerd gebleven.

Het is nog niet duidelijk hoe snel de bestuurder reed op het moment van het ongeluk. De Ferrari, met een nieuwwaarde van bijna 450.000 euro, is zwaar beschadigd geraakt. Een bergingsbedrijf heeft de sportauto weggesleept van de plaats van het ongeval.

Het incident heeft voor de nodige opschudding gezorgd op de rondweg van Oldenzaal. Het is niet de eerste keer dat er een auto-ongeluk plaatsvindt op deze weg, die bekend staat om zijn hoge snelheden en scherpe bochten. De politie doet verder onderzoek naar de precieze toedracht van de crash.

Voorlopig blijft de N342 rondweg van Oldenzaal open voor verkeer, al wordt weggebruikers geadviseerd extra voorzichtig te zijn en de snelheid te minderen in verband met mogelijke brokstukken op de weg. De gemeente Oldenzaal zal verder bekijken of er maatregelen nodig zijn om de verkeersveiligheid op de rondweg te verbeteren.

Al met al is het een geluk bij een ongeluk dat de bestuurder van de Ferrari ongedeerd is gebleven. De schade aan de sportauto is aanzienlijk, maar materiƫle zaken kunnen vervangen worden. Het belangrijkste is dat er geen gewonden zijn gevallen bij dit spectaculaire ongeval.

Lees meer nieuws in binnenland