Twee jongeren komen om het leven bij ongeval met bovenleiding in Brussel

Gepubliceerd op 25/07/2024 17:00 in Buitenland

In de vroege ochtend zijn aan de noordkant van Brussel twee jongeren om het leven gekomen nadat ze in een paal van de bovenleiding van de spoorwegen waren geklommen. Een van hen werd geƫlektrocuteerd en viel naar beneden, terwijl de ander vermoedelijk werd meegesleurd.

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel noemt het een dramatisch ongeval en de spoorwegpolitie van Brussel onderzoekt de exacte toedracht. De familie van de twee 19-jarige slachtoffers erkent dat de jongeren niet in de paal hadden mogen klimmen, maar vindt dat de paal beter beveiligd had moeten zijn.

Infrabel overweegt nu extra maatregelen om de spoorweglocatie in Laken, een voorstad van Brussel, beter te beveiligen. Een woordvoerder betuigt namens het bedrijf medeleven aan de familie en vrienden van de slachtoffers en meldt dat dit het tweede fatale elektrocutie-incident in twaalf jaar tijd is.

De twee jongeren waren onderdeel van een groep van vier of vijf jongeren, die rond 04.00 uur de bovenleidingpaal beklommen via een betonnen muur. Een oom van een van de slachtoffers vertelde aan een VRT-verslaggever dat jongeren uit de buurt vaker dergelijke acties ondernemen.

De woordvoerder van Infrabel benadrukt de enorme risico's van het klimmen in de bovenleidingpaal, gezien de 3000 volt die erop staat.

Lees meer nieuws in buitenland