Olympische Spelen van start in Parijs en Zomercarnaval in Rotterdam

Gepubliceerd op 27/07/2024 12:00 in Buitenland

Vandaag worden de Olympische Spelen in Parijs officieel geopend, na een spectaculaire ceremonie gisteravond. Daarnaast staat de 40e editie van het Zomercarnaval in Rotterdam op het programma.

Het weer in Nederland varieert vandaag. In het zuidoosten van het land is het bewolkt en zal er enige tijd regen vallen. Elders blijft het op een enkele bui na droog, met afwisselingen van zon en stapelwolken. De temperatuur zal tussen de 20 en 23 graden liggen, en de komende dagen zal de zon steeds meer ruimte krijgen en zal de temperatuur geleidelijk stijgen.

Als je de weg op gaat, kun je hier een overzicht vinden van de werkzaamheden en hier wordt aangegeven waar er aan het spoor wordt gewerkt.

In Paterswolde is Jacques d'Ancona overleden. Hij was bekend als juryvoorzitter in de jaren 80 van de Soundmixshow, een populaire zangwedstrijd op televisie gepresenteerd door Henny Huisman. Huisman prijst D'Ancona voor zijn kritische doch deskundige bijdrage aan het succes van het programma.

Gisteravond vond in Parijs de openingsceremonie van de Olympische Spelen plaats. De sporters werden in de stromende regen op bootjes over de Seine gevaren, waarna het olympisch vuur werd ontstoken door oud-atlete Marie-José Perec en judoka Teddy Riner.

Voor een samenvatting van de vier uur durende ceremonie, bekijk hier een verkorte versie.

Een fijne zaterdag toegewenst aan iedereen!

Lees meer nieuws in buitenland