Hunter Biden bekent schuld in belastingzaak

Gepubliceerd op 06/09/2024 09:00 in Buitenland

Hunter Biden heeft donderdag schuld bekend in de belastingzaak tegen hem, wat een verrassing was aangezien hij de aanklachten eerder formeel ontkende. De bekentenis was niet onderdeel van een deal met justitie, aangezien de aanklagers niet op de hoogte waren van Bidens bekentenis tijdens de jury-selectie op de eerste dag van het proces.

Hunter Biden wordt aangeklaagd omdat hij zo'n 1,4 miljoen dollar aan belastingen niet heeft betaald tussen 2016 en 2019, een periode waarin hij worstelde met drugsverslaving. Uit de aanklacht blijkt dat hij in die tijd enorme bedragen spendeerde aan drugs, escorts, luxehotels, auto's, kleding en andere persoonlijke items.

Op 16 december zal de uitspraak plaatsvinden, waarbij Biden een maximale celstraf van 17 jaar en een boete van 450.000 dollar riskeert.

Eerder dit jaar werd Hunter Biden al veroordeeld voor het overtreden van de wapenwet. Dit had een grote impact op de verkiezingscampagne van zijn vader Joe Biden, destijds presidentskandidaat. Het proces draaide om een wapenaanvraag die Hunter in 2018 deed, waarin hij ontkende drugs te gebruiken terwijl hij toen met een drugsverslaving kampte. De straf voor deze overtreding is nog niet bekend.

Lees meer nieuws in buitenland