Geld verdwenen uit kluis Belgische scheepvaartpolitie in Zeebrugge

Gepubliceerd op 06/09/2024 15:00 in Buitenland

In Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen uit een kluis van de Belgische scheepvaartpolitie, zo meldt Het Laatste Nieuws. De politie vermoedt dat er sprake is van diefstal en houdt er rekening mee dat een van de eigen medewerkers het geld heeft ontvreemd.

De diefstal werd ontdekt door een politiemedewerker die verantwoordelijk is voor de boekhouding van de kluis. Hij merkte het verdwenen geld op nadat hij terugkeerde van ziekteverlof. Het is niet bekend of er na de diefstal nog geld achterbleef in de kluis.

Het geld in de kluis is afkomstig van zeevaarders die in Zeebrugge aanmeren en daar een visum kopen om vrij door het land te reizen. Deze kosten variƫren tussen de 25 en 100 euro, afhankelijk van het land van herkomst. De zeevaarders betalen dit bedrag contant aan de scheepvaartpolitie.

De Belgische politie overweegt het proces te digitaliseren, zodat het geld niet meer fysiek naar de bank hoeft te worden gebracht en een kluis overbodig wordt.

Het onderzoek richt zich ook op de 130 medewerkers die op het bureau in Zeebrugge werken. De kluis bevindt zich in een beveiligde omgeving en kan alleen geopend worden met een toegangsbadge en cijfercode. De politie sluit niet uit dat een eigen medewerker bij de diefstal betrokken is.

Een onderzoeksteam heeft de kluis onderzocht op sporen, maar het is niet bekend of er beveiligingscamera's zijn die eventuele beelden hebben vastgelegd.

Lees meer nieuws in buitenland