Extinction Rebellion van plan A12 te blokkeren, EK Wielrennen van start in Belgisch Limburg

Gepubliceerd op 14/09/2024 09:00 in Buitenland

Goedemorgen! Vandaag zijn de klimaatactivisten van Extinction Rebellion van plan om opnieuw de A12 bij Den Haag te blokkeren. Daarnaast trappen de vrouwen het EK Wielrennen af in Belgisch Limburg.

Het weer blijft droog vandaag, met afwisseling tussen zon en stapelwolken. De temperatuur zal maximaal 18 graden bereiken. Morgen kunnen we ook geregeld zon verwachten met temperaturen rond de 19 graden.

Als je de weg op gaat, kun je hier een overzicht vinden van de werkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kan je vandaag verwachten?

De Amerikanen en de Britten hebben nog geen besluit genomen over het gebruik van westerse langeafstandswapens op Russisch grondgebied door Oekraïne. Premier Starmer van het Verenigd Koninkrijk wil dat president Biden de beperkingen voor het inzetten van Britse raketten opheft, zodat het Oekraïense leger doelen in Rusland kan raken.

Ander nieuws uit de nacht:

In Thailand heeft een dierentuin maatregelen genomen om een jong dwergnijlpaardje te beschermen. Het schattige diertje werd viral en bezoekers kwamen massaal naar het kalfje kijken en lastigvallen. Er zijn zelfs beelden gemaakt van bezoekers die dingen naar het nijlpaardje gooien om haar wakker te maken.

Fijne zaterdag!

Lees meer nieuws in buitenland