Doden en gewonden bij explosie tankwagen in Haïti

Gepubliceerd op 15/09/2024 08:00 in Buitenland

Bij een explosie van een tankwagen in de buurt van de kuststad Miragoane in Haïti zijn minstens 25 mensen om het leven gekomen. Daarnaast hebben tientallen anderen ernstige brandwonden opgelopen. Premier Garry Conille heeft de plaats van het ongeluk bezocht en noemde het een "verschrikkelijk tafereel". Hij heeft aangekondigd dat de slachtoffers en hun families steun zullen ontvangen van de overheid.

Volgens ooggetuigen vond de explosie plaats nadat de benzinetank van de vrachtwagen werd geraakt door een ander voertuig, waardoor er benzine begon te lekken. Mensen verzamelden zich rond de truck om de brandstof op te vangen, met desastreuze gevolgen.

De ramp vond plaats rond 07.00 uur 's ochtends lokale tijd. In het departement Nippes, waar het ongeluk plaatsvond, waren zestien lichamen onherkenbaar verbrand. De meeste gewonden zijn per helikopter naar medische faciliteiten vervoerd voor behandeling.

Haïti wordt al geruime tijd geteisterd door bendegeweld, waardoor bijna 600.000 mensen op de vlucht zijn geslagen. Om de orde te handhaven is er een internationale politie- en legermacht van de VN aanwezig in het land, waarbij Kenia de leiding heeft over de politiemissie.

Lees meer nieuws in buitenland