Onbekende gever biedt excuses aan voor gestolen snoepjes uit tabakswinkel in Frankrijk

Gepubliceerd op 15/09/2024 12:00 in Buitenland

De eigenaar van een tabakswinkel in Uzès, Zuid-Frankrijk, werd verrast toen hij vrijdagochtend een opmerkelijke brief in zijn brievenbus vond. In de brief bood de schrijver zijn excuses aan voor het stelen van snoepjes als kind en voegde een briefje van 50 euro toe als terugbetaling.

De brief, die niet was ondertekend, begon met de woorden: "Ik schrijf u deze brief om mijn excuses aan te bieden en een fout te herstellen die ik in mijn jeugd heb gemaakt. Toen ik een kleine jongen was, heb ik een handvol snoepjes gestolen uit uw tabakswinkel. Het spijt me dat ik van u heb gestolen en ik wens het beste voor u, uw dierbaren en uw bedrijf."

De eigenaar van de winkel, Alexandre Goncalves De Oliveira, vertelde aan radiozender France Bleu dat hij aanvankelijk dacht dat het om een grap ging. Echter bleek het briefje van 50 euro echt te zijn. De Oliveira vroeg zich af of de gulle gever een vaste klant is van de tabakswinkel en zei dat hij misschien ooit achter de identiteit van de persoon zou komen.

Hij waardeerde het gebaar en besloot het geld te verdelen over zijn drie dochters. De reden achter de plotselinge actie blijft echter een mysterie voor de eigenaar en de inwoners van Uzès.

Lees meer nieuws in buitenland