Orkaan Bebinca raakt Shanghai: zwaarste storm in 75 jaar

Gepubliceerd op 16/09/2024 06:00 in Buitenland

In Shanghai heeft orkaan Bebinca aan land gekomen, wat volgens Chinese meteorologen de zwaarste tropische storm in de miljoenenstad in 75 jaar is. Meer dan zeshonderd vluchten zijn als voorzorgsmaatregel geannuleerd.

Volgens de Chinese staatsmedia zijn 377.000 mensen geƫvacueerd uit Shanghai. De verwachting is dat er windsnelheden zullen zijn van 151 kilometer per uur, gepaard met hevige regenval. Er kan tot 25 centimeter regen vallen aan de oostkust van China.

Naast de geannuleerde vluchten, rijden er ook minder treinen in de stad. Veel inwoners maken gebruik van het openbaar vervoer en het vliegtuig, aangezien het Chinees Maanfeest dit weekend plaatsvindt. Dit is een van de belangrijkste feestdagen in China, die meestal met familie gevierd wordt.

Met ongeveer 25 miljoen inwoners is Shanghai een van de grootste steden ter wereld. De laatste keer dat de stad werd getroffen door een zware orkaan was in 1949. Orkanen komen niet vaak voor in Shanghai, aangezien ze meestal zuidelijker in China aan land komen.

Lees meer nieuws in buitenland