Israëlische aanval op school in Gaza leidt tot tien doden en dertig gewonden

Gepubliceerd op 22/10/2024 06:00 in Buitenland

Bij een Israëlische aanval op een school in Jabalia, zijn zeker tien mensen gedood en dertig anderen gewond geraakt, volgens het Palestijnse persbureau Wafa. De school in het vluchtelingenkamp in het noorden van Gaza diende als toevluchtsoord voor ontheemde Palestijnen.

Het Israëlische leger heeft de aanval nog niet bevestigd. De afgelopen weken is er een nieuw offensief gestart in het noorden van Gaza, naar verluidt om te voorkomen dat Hamas zich daar zou verzamelen. Dit heeft geleid tot tienduizenden burgers die nergens naartoe kunnen en Palestijnen die probeerden te vluchten werden onder vuur genomen.

Volgens Palestijnse hulpverleners zijn er sinds het begin van het offensief meer dan 600 Palestijnen gedood en liggen er nog tientallen lichamen op straat. Inwoners van de vluchtelingenstad vertelden hoe Israëlische tanks wegen en huizen opbliezen, wat afgelopen vrijdag resulteerde in tientallen doden.

In een andere stad in het noorden van de Gazastrook vielen gisteravond ook dodelijke slachtoffers bij een Israëlische aanval op een schuilplaats in Beit Hanoun, volgens nieuwszender Al Jazeera op basis van medische bronnen in het gebied. Deze stad is ook afgesloten door het Israëlische leger.

Philippe Lazzarini van de VN-hulporganisatie UNRWA verklaarde gisteren dat Israël humanitaire hulp blijft weigeren naar het noorden van de Gazastrook door te laten. Hij benadrukte dat mensen die proberen te vluchten worden gedood en dat reddingsmissies worden belemmerd.

Lees meer nieuws in buitenland