PostNL verhoogt prijs postzegels per januari

Gepubliceerd op 21/10/2024 15:00 in Economie

PostNL verhoogt vanaf januari de prijs van een postzegel voor brieven binnen Nederland naar 1,21 euro. Momenteel kost een postzegel nog 1,14 euro. In juli vond er al een eerdere prijsverhoging plaats.

Ook het versturen van brieven naar het buitenland wordt duurder. Het basistarief zal 1,90 euro bedragen, wat tien eurocent meer is dan de huidige prijs. Daarnaast zal het versturen van pakketten via een PostNL-punt stijgen van 7,95 euro naar 8,25 euro. De prijs voor een online gekocht verzendlabel blijft echter gelijk.

In januari 2023 was de prijs van een postzegel voor het eerst boven de euro uitgekomen. PostNL geeft aan dat deze hogere prijzen onvermijdelijk zijn vanwege de gestegen kosten en de afname van de hoeveelheid post.

Maurice Unck, directeur Mail bij PostNL, verklaart: "Onze postbezorgers merken dat er steeds minder post te bezorgen is. Twintig jaar geleden bezorgden we gemiddeld drie brieven per dag bij ieder huisadres, nu is dat gedaald naar drie per week. Tegelijkertijd zijn de kosten flink gestegen, waardoor een prijsverhoging noodzakelijk is."

PostNL kan op dit moment nog niet zeggen of de prijs van postzegels in de komende jaren verder zal toenemen.

Lees meer nieuws in economie