Politie van Londen ligt onder vuur na aanrijden ontsnapte koe

Gepubliceerd op 16/06/2024 04:00 in Opmerkelijk

De politie van Londen wordt bekritiseerd vanwege een incident waarbij een politieauto met opzet een ontsnapte koe heeft aangereden. Het dier liep gisteravond door een voorstad van Londen en had al een auto beschadigd en was op mensen afgerend.

Na meerdere pogingen om de koe te vangen, besloot een agent uiteindelijk om met de politieauto op het dier in te rijden. Na een eerste botsing werd het dier nogmaals aangereden om het onder controle te houden, tot afschuw van omstanders.

Een omstander filmde hoe de koe werd aangereden en onder de bumper van de politieauto vast kwam te zitten. Uiteindelijk kon het dier zo worden gevangen en werd het nagekeken door een dierenarts, die een flinke beenwond constateerde.

Op sociale media is er veel kritiek op het incident, met onder andere reacties van dierenwelzijnsorganisaties en natuurpresentatoren die het gedrag van de politie veroordelen. Zelfs minister Cleverly van Binnenlandse Zaken uit zijn afkeuring op Twitter en noemt het handelen 'nodeloos hardhandig'.

De politie begrijpt de ophef en verklaart dat alle andere opties om het dier te vangen waren mislukt. De veiligheid van het publiek stond volgens hen voorop. Er zal een interne evaluatie plaatsvinden om te kijken hoe het besluit om de koe aan te rijden tot stand is gekomen.

Lees meer nieuws in opmerkelijk