Italiaanse toeristen beleven angstige momenten in cruisecontrol-bus

Gepubliceerd op 13/07/2024 21:00 in Opmerkelijk

Circa 25 Italiaanse toeristen die op weg waren van Brussel naar Amsterdam hebben een enge ervaring meegemaakt toen de cruisecontrol van hun tourbus vast kwam te zitten, zo melden Vlaamse media.

Na ongeveer een half uur onderweg te zijn geweest, ontdekte de buschauffeur dat de bus, die op dat moment 80 kilometer per uur reed, niet meer wilde afremmen. Ondanks verschillende pogingen van de chauffeur, bleef de bus op dezelfde snelheid doorgaan.

Hoewel de remmen wel werkten, versnelde de bus telkens weer zodra de chauffeur ze losliet, tot de 80 kilometer per uur was bereikt.

In paniek belde de chauffeur de alarmcentrale, waarna de federale wegpolitie uitrukte om de bus met politiebegeleiding over de Antwerpse ring te begeleiden. Andere teams sloten opritten naar de ring af om het verkeer tot een minimum te beperken.

Pas na ongeveer 50 kilometer, bij Loenhout, slaagde een takelbedrijf erin de bus tot stilstand te brengen. Een takelwagen ging voor de bus rijden en remde abrupt, waardoor de bus een automatische noodstop maakte en tot stilstand kwam.

Gelukkig raakte niemand gewond en kwamen alle passagiers met de schrik vrij. Ze werden opgehaald met een andere bus en naar het centrum van Loenhout gebracht. Daar werden ze later door een nieuwe touringcar opgepikt en alsnog naar Amsterdam gebracht.

Lees meer nieuws in opmerkelijk