Wassenbeeldenmuseum in Dublin trekt beeld van Sinéad O'Connor terug na klachten

Gepubliceerd op 27/07/2024 03:00 in Opmerkelijk

Het wassenbeeldenmuseum in Dublin heeft een beeld van Sinéad O'Connor slechts enkele uren na de onthulling alweer weggehaald vanwege klachten dat het niet leek op de zangeres. Zelfs de broer van de Ierse zangeres, John O'Connor, uitte zijn ongenoegen en noemde het beeld "afschuwelijk".

De onthulling van het beeld vond plaats op de dag voor de eerste sterfdag van de zangeres, die een jaar geleden op 56-jarige leeftijd levenloos werd aangetroffen in haar woning in Londen. Uit onderzoek bleek dat ze een natuurlijke dood was gestorven.

Directeur Paddy Dunning bood vandaag zijn excuses aan en verklaarde dat het beeld verwijderd is. Hij gaf toe dat het beeld opnieuw gemaakt zal worden, omdat het niet voldeed aan de verwachtingen. Dunning benadrukte dat het niet de bedoeling was om met het slechte beeld publiciteit te genereren.

Dunning gaf toe dat hij het beeld voor de onthulling niet had gezien, omdat het pas de nacht ervoor werd afgeleverd. Hij weigerde echter antwoord te geven op de vraag waarom het beeld niet van tevoren gecontroleerd was.

Sinéad O'Connor, bekend van onder andere haar hit 'Nothing Compares 2 U' van Prince uit 1990, zou op het wassenbeeld verbeeld worden zoals ze eruitzag in de bijbehorende videoclip.

Lees meer nieuws in opmerkelijk