Amerikaanse tiener bereikt hoogste level ooit in Tetris

Gepubliceerd op 09/10/2024 15:00 in Opmerkelijk

Een 16-jarige Amerikaan heeft het computerspel Tetris op een Nintendo zo lang gespeeld dat het weer terug werd gezet naar level 0. Dit is voor het eerst gebeurd, aangezien het spel eerder vastliep bij level 157. Dankzij aanpassingen in het spel kon Michael Artiaga verder spelen zonder dat het crashte.

Artiaga slaagde erin om in 82 minuten level 255 te bereiken op zijn Nintendo Entertainment System (NES), het hoogste niveau van het spel. Hij speelde live op het streamplatform Twitch en reageerde verbaasd toen de game weer naar level 0 schakelde.

Vervolgens behaalde de tiener een record van 29,4 miljoen punten. Na afloop van de wedstrijd vertelde hij aan zijn kijkers: "Ik ben zo blij dat de wedstrijd voorbij is. Ik wil dit spel nooit meer spelen."

Het vorige record werd gehouden door de 13-jarige Willis Gibson uit Oklahoma, die eerder dit jaar level 157 had bereikt voordat zijn NES crashte. Tetris, bedacht in 1984 door de Rus Aleksej Pazjitnov, is een spel waarbij het doel is om vallende blokjes in elkaar te laten passen.

In 1989 werd Tetris wereldwijd populair toen het gratis werd meegeleverd met de Nintendo Game Boy. In de loop der jaren hebben gamers geprobeerd het spel te laten crashen door technieken zoals 'hypertapping' en 'rolling' te gebruiken, waarbij ze extreem snel op de knoppen drukken.

Lees meer nieuws in opmerkelijk