Vrouw dagenlang achtervolgd en lastiggevallen door honderd wasberen in de VS

Gepubliceerd op 10/10/2024 13:00 in Opmerkelijk

In de Verenigde Staten heeft een vrouw dagenlang last gehad van ongeveer honderd wasberen die haar achtervolgden en lastigvielen. Uiteindelijk moest ze de hulpdiensten bellen, omdat ze constant door de dieren werd opgejaagd en haar huis niet meer durfde te verlaten. Dit bizarre voorval vond plaats in de omgeving van Poulsbo, een stadje ten westen van Seattle, in de staat Washington.

De vrouw voedde al tientallen jaren een klein groepje wasberen, maar plotseling nam hun aantal explosief toe, waardoor ze steeds agressiever werden. Ze eisten voedsel en achtervolgden de vrouw dag en nacht. Daarnaast zaten ze aan haar deuren te krabben en omsingelden haar zodra ze van haar voordeur naar haar auto wilde lopen, zo verklaarde een woordvoerder van de lokale politie.

Uiteindelijk moesten agenten ingrijpen om de wasberen weg te jagen. Volgens een Amerikaanse natuurorganisatie zijn de dieren de vrouw niet langer tot last, nu ze gestopt is met het voeren van de dieren. Het blijft echter een mysterie waarom het aantal wasberen plotseling zo explosief steeg en waarom ze zo agressief werden jegens de vrouw.

Lees meer nieuws in opmerkelijk