Hackersgroep claimt datalek bij Ticketmaster

Gepubliceerd op 01/06/2024 22:00 in Tech

Live Nation Entertainment, het moederbedrijf van Ticketmaster, heeft bevestigd dat de kaartverkoper het slachtoffer is geworden van een groep hackers genaamd de ShinyHunters. Deze groep beweerde eerder al verantwoordelijk te zijn voor de hack.

Het datalek is gemeld bij de Amerikaanse beurstoezichthouder en heeft geleid tot de diefstal van 560 miljoen gebruikersgegevens. Dit varieert van adressen en telefoonnummers tot e-mailadressen, creditcardgegevens en ticketaankopen. De ShinyHunters hebben de gestolen gegevens te koop aangeboden op het dark web, een deel van het internet dat voornamelijk door criminelen wordt gebruikt. Ze vragen 500.000 dollar voor de gegevens en dreigen deze openbaar te maken als ze niet worden betaald.

Live Nation verklaart dat de hack tot nu toe geen financiƫle schade heeft veroorzaakt. Een Nederlandse woordvoerder van Ticketmaster en de Autoriteit Persoonsgegevens hebben aangegeven dat er op dit moment geen informatie beschikbaar is over eventuele Nederlandse gebruikersgegevens die buit zijn gemaakt.

Deze recente hack benadrukt de voortdurende dreiging van cybercriminaliteit en het belang van het beschermen van persoonlijke gegevens online. Gebruikers van Ticketmaster worden geadviseerd om alert te zijn op verdachte activiteiten en om regelmatig hun wachtwoorden te wijzigen om hun account te beschermen tegen mogelijke inbreuken.

Lees meer nieuws in tech