Sociale media inspireren jongeren bij het plannen van vakanties

Gepubliceerd op 13/07/2024 12:00 in Tech

Sociale media spelen een steeds grotere rol bij het plannen van vakanties voor jongeren. De reiservaringen en tips van zogeheten travel influencers op platforms zoals TikTok en Instagram zijn een grote bron van inspiratie geworden. Deze influencers, die tienduizenden volgers hebben, delen prachtige beelden en aanbevelingen van over de hele wereld, waardoor jongeren nieuwe bestemmingen ontdekken en ideeën opdoen voor activiteiten en verborgen parels op die locaties.

Jongeren gebruiken sociale media als een alternatief voor klassieke reisbureaus, die vaak statische informatie bieden. Door influencers te volgen, krijgen ze een kijkje in het dagelijkse reisleven en worden ze geïnspireerd door de persoonlijkheden van de influencers. Deze beïnvloeders worden door bedrijven betaald om hun locatie te bezoeken en daarover online 'promo' te maken, waardoor duizenden potentiële reizigers worden bereikt.

Toerismedeskundigen merken op dat niche reizen steeds populairder worden, zoals set jetting (het bezoeken van filmlocaties), fotografiereizen en duurzame tripjes. Ook alleen reizen (#solotravel) wint aan populariteit, vanwege het groeiende aantal alleenstaanden. Influencers spelen niet alleen een rol bij het promoten van bestemmingen, maar ook bij het delen van een bepaalde levensfilosofie.

Een voorbeeld van een succesvolle travel influencer is Mohsin Amdaouech, die nu groepsreizen organiseert naar diverse bestemmingen over de hele wereld. Zijn Instagramaccount, dat begon als een persoonlijk reisverslag, is uitgegroeid tot een platform waar mensen een gevoel kunnen boeken in plaats van alleen een reis. Amdaouech, met een migratieachtergrond, richt zich op jongeren die niet veel hebben gereisd maar wel de behoefte voelen om de wereld te ontdekken.

Al met al spelen sociale media een steeds belangrijkere rol bij het plannen en boeken van vakanties voor jongeren, mede dankzij de invloed van travel influencers die inspirerende content delen en een gevoel van avontuur overbrengen.

Lees meer nieuws in tech