Grote computerstoring treft wereldwijd bedrijven en instanties

Gepubliceerd op 19/07/2024 22:00 in Tech

Een software-update van het beveiligingsbedrijf CrowdStrike heeft geleid tot een enorme computerstoring die wereldwijd bedrijven en instanties heeft getroffen. De storing, die wordt beschouwd als de grootste computerstoring ooit, resulteerde in een zogeheten Blue Screen of Death op verschillende systemen.

CrowdStrike levert geavanceerde beveiligingstechnologie aan grote bedrijven en luchthavens om kwaadwillenden buiten de deur te houden. Echter, een fout in de software-update heeft geleid tot de ontwrichting van computersystemen over de hele wereld.

Deskundigen benadrukken de grote verantwoordelijkheid die bedrijven zoals CrowdStrike dragen bij het leveren van dergelijke cruciale beveiligingssoftware. Hoewel CrowdStrike bekend staat als een betrouwbare speler in de branche, heeft de storing negatieve gevolgen gehad voor het imago van het bedrijf.

Als reactie op de storing heeft CrowdStrike een tijdelijke oplossing gepubliceerd, waarbij computers in de veilige modus moeten worden opgestart en een specifiek bestand moet worden verwijderd. Echter, het uitvoeren van deze oplossing vereist specifieke IT-kennis en wordt vergeleken met een chirurgische ingreep in het computersysteem.

Verschillende bedrijven en organisaties, waaronder Schiphol, hebben de hele dag gewerkt aan het herstellen van hun systemen. Deskundigen waarschuwen dat dergelijke grote storingen in de toekomst vaker kunnen voorkomen in de steeds meer gedigitaliseerde wereld. Het is daarom van essentieel belang dat bedrijven zich voorbereiden op dergelijke risico's en passende maatregelen nemen.

Lees meer nieuws in tech