Google lanceert verbeterde versie van AI-afbeeldinggenerator Gemini

Gepubliceerd op 29/08/2024 06:00 in Tech

Een verbeterde versie van de AI-afbeeldinggenerator Google Gemini zal binnenkort weer beschikbaar zijn voor betalende gebruikers. Met Gemini kunnen kunstmatige afbeeldingen gegenereerd worden op basis van tekstuele omschrijvingen van gebruikers, vergelijkbaar met technologieën van concurrenten zoals DALL-E en Bing Image Creator van Microsoft.

Een halfjaar geleden haalde Google de mogelijkheid om afbeeldingen van (niet-bestaande) mensen te genereren offline, na kritiek van gebruikers. De techgigant wilde tegenwicht bieden aan stereotyperingen die vaak in kunstmatige intelligentie-technologieën sluipen. Maar Google Gemini sloeg daarin door en maakte het vrijwel onmogelijk voor gebruikers om afbeeldingen van witte personen te laten maken, wat leidde tot hilariteit op sociale media.

Google moest het pijnlijke besluit nemen om de dienst gedeeltelijk offline te halen en verbeteringen door te voeren, wat langer duurde dan verwacht. Inmiddels is Google bezig om weer voorop te lopen in de ontwikkelingen rond kunstmatige intelligentie, na concurrenten zoals xAI van Elon Musk die nieuwe AI-modellen zoals Grok hebben gelanceerd.

Google waarschuwt echter dat zelfs met de heropening van Gemini's afbeeldinggenerator, het niet perfect zal zijn en geen echte mensen of gewelddadige beelden kan nabootsen. Het is nog niet bekend wanneer de afbeeldinggenerator ook beschikbaar wordt voor niet-betalende gebruikers.

Lees meer nieuws in tech