ASML aandeel opnieuw flink in het rood na uitlekken slechte kwartaalcijfers

Gepubliceerd op 16/10/2024 17:00 in Tech

Het aandeel van chipmachinemaker ASML staat opnieuw flink in het rood na een dramatische middag waarbij slechte kwartaalcijfers voor de geplande publicatie uitlekten. Na ruim een uur handel in Amsterdam stond het aandeel vandaag meer dan 4 procent in de min. Gisteren daalde het aandeel al met 15 procent, wat resulteerde in het verdwijnen van ruim 50 miljard euro aan beurswaarde.

De recordomzet en -winst van ASML in het derde kwartaal werden compleet overschaduwd door tegenvallende cijfers met betrekking tot het aantal geplaatste bestellingen en de verwachtingen voor de komende tijd. Analisten en beleggers hechten veel waarde aan deze cijfers, gezien de lange doorlooptijd van de bestellingen.

ASML is het meest waardevolle bedrijf van Nederland en een van de meest waardevolle bedrijven van Europa. De AEX-index, waarin ASML een prominente plaats inneemt, staat licht in het rood.

Alle ogen zijn nu gericht op 15.00 uur vanmiddag wanneer ASML een toelichting zal geven op de cijfers. Dit persmoment stond al gepland na de kwartaalcijfers, maar heeft nu door de gebeurtenissen van gisteren een extra lading gekregen.

Lees meer nieuws in tech